Voiceover Nederlands

Ik droom over stemmen.

Dat waar je vroeger blij van werd, houdt je nu nog bezig. Dat is waar, toch?

Misschien heb of neem je er de tijd niet meer voor om het uit te voeren, maar toch blijft het aan je trekken. Waar je vroeger graag toneel speelde op school, kijk je nu naar een (online) theatervoorstelling. Spelen met autootjes was vroeger je lievelings, en nu zap je niet weg bij ‘How do they do it’, wanneer een auto wordt gemaakt van je favoriete merk. Of je grinnikt mee met ‘Rondo’, wanneer je oude voetbalheld de spannende wedstrijd analyseert. Dat wat je vroeger zo graag deed, houdt je nu nog bezig.

En toch zit je waarschijnlijk niet meer urenlang voor je huis met je knieën op de stoep. Terwijl je stoepkrijten vroeger zo gaaf vond. Je voert niet meer uit. Maar waarom eigenlijk niet?

Vroeger werd ik blij van de Smurfen, en de Fabeltjekrant. Het herkennen van de stem, dat Brilsmurf hetzelfde praatte als Meneer de Uil, dat was voor mij een feestje. Hoe zei Brilsmurf dat precies? Wat voor stem zette hij daar op? En hoe kon diezelfde stem een ander verhaal vertellen door Meneer de Uil zijn karakter aan te nemen?

Dat wat je aandacht geeft groeit, en ik kwam (nu alweer zo’n 2 jaar geleden) in de situatie dat ik de stemmen in mocht spreken (voiceover mocht zijn) van Dokter Dinges en Zuster Zizo, en de bijbehorende karakters van Hond, Kip en Konijn. We maakten een digitaal prentenboek voor de kinderen in het Brandwondencentrum. En ik kwam erachter dat het invullen van een stem mij heel goed afging! Al dat luisteren naar Brilsmurf wierp zijn vruchten af. Uiteraard hielp bij het stemacteren mijn theaterachtergrond ook, maar uiteindelijk komt die motivatie ook vanuit mijn kindsdroom om verhalen te vertellen.

Hoe dan ook, mijn droom over stemmen kwam uit. En dat maakt me elke dag blij. Het was het startschot om onder andere reisfilms, bedrijfsfilms, online enquêtes, kinderverhalen, en podcasts in te spreken. Heel divers. Maar waren de stemmen van Brilsmurf en Meneer de Uil dat ook niet?

Ik werk nu zelfs samen met DMPV | Drones, Marketing, Podcasts & Video. Samen maken we verhalen, en dat doen we met veel liefde.

Welk verhaal wil jij vertellen? Wat doe jij het aller-allerliefste? Is dat je bedrijf opbouwen, je hobby professioneel uit te zetten, of een familieverhaal vertellen? En welke stem heb je daarbij nodig? Terwijl je over deze vragen nadenkt stel ik voor dat je naar ‘Elra de Hond’ kijkt en luistert. Een film die ik insprak, en waar ik nog altijd erg blij van word. Daarna kan jij me vertellen met welk deel van jou verhaal ik je kan helpen.

Laat je horen!

Bent u op zoek naar een Voiceover in het Nederlands voor een privéverhaal of bedrijfsfilms,
neem dan eens contact op met DMPV (Francien Everts) en laat uw verhaal vertellen!

Next
Next

Wat is een orthomosaic